Izdota programma ietekmes uz vidi novērtējumam AS “B.L.B. Baltijas termināls” plānotajai naftas produktu pārkraušanas un uzglabāšanas termināļa rekonstrukcijai un tumšo naftas produktu noliešanas no dzelzceļa vagoncisternām estakādes būvniecībai.


Biroja 2013.gada  8.augustā  izsniegtā Programma ietekmes uz vidi novērtējumam AS “B.L.B. Baltijas termināls” plānotajai darbībai  tika sagatavota, ņemot vērā sākotnējās sabiedriskās apspriešanas laikā pausto sabiedrības viedokli un ieteikumus, tajā skaitā Birojā saņemto nevalstisko organizāciju (Vides aizsardzības kluba,  Sarkandaugavas attīstības biedrības,  Mežaparka attīstības biedrības, Vecmīlgrāvja attīstības biedrības, Biedrības “Koalīcija dabas un kultūras mantojuma aizsardzībai”, Biedrības “Kundziņsala”), SIA “Jaunais Mežaparks” un vēl 197 iedzīvotāju  vēstules/iesniegumus/anketas, kurās pausts viedoklis saistībā ar paredzēto darbību un sniegti priekšlikumi ietekmes uz vidi novērtējuma programmā ietveramajiem jautājumiem. Visas Birojā saņemtās vēstules nosūtītas paredzētās darbības ierosinātājam.

Darbības ierosinātājam - AS “B.L.B. Baltijas termināls” - ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums jāsagatavo atbilstoši Ministru kabineta 2011.gada 25.janvāra noteikumu Nr.83 “Kārtība, kādā novērtējama paredzētās darbības ietekme uz vidi” 26.punkta un Biroja izsniegtās programmas prasībām

Naftas produktu pārkraušanas un uzglabāšanas termināla rekonstrukcija un tumšo naftas produktu noliešanas no dzelzceļa vagoncisternām estakādes būvniecība (AS „B.L.B. Baltijas termināls”)